Karate in Ryo Dojo gaat over kracht, wijsheid en discipline. Kracht zit zowel in de geest als in het lichaam en beiden zijn onlosmakelijk verbonden. Het één sterkt het andere. En dat is geen loos en luchtig adagium in onze karateschool. We trainen hard en rigoreus om onze lichamelijke mogelijkheden sterk te ontwikkelen. Dat is nodig om onze karate te beoefenen. We weten dat dit enkel lukt als we nooit opgeven. Nooit opgeven en steeds opnieuw door de deur van de dojo stappen, dat hardt niet alleen het lichaam maar ook de geest.

Onze karate gaat over meer dan enkel bewegen en vechten. Het gaat ook over alertheid, zelfvertrouwen en inschattingsvermogen. Weten wanneer te handelen en wanneer niet is belangrijke wijsheid. Onze school hanteert daarvoor een strenge discipline en eist van zijn studenten respect en nederigheid. We vragen echter geen slaafse onderdanigheid. Verre van. Onze school zorgt ervoor dat iedereen alle kansen krijgt om zich in alle schoonheid te ontwikkelen als fiere mensen.

Karate is een pad, een way of life. Het is geen gemakkelijk pad en ook niet voor iedereen weggelegd. Als het bovenstaande een snaar in je raakt dan is dat misschien toch wel een pad voor jou. En dat pad start aan de ingang van onze dojo waar we je met open armen ontvangen. Dat pad volgen is niet moeilijker dan keer op keer de dojo binnen te stappen. Never give up! Zo is er voor iedereen een zwarte gordel in het verschiet.

 

Dave Geentjens - Voorzitter

Ryo of Ryu heeft twee betekenissen in het japans: draak en school.

Japanse draken zijn legendarische wezens in de Japanse mythologie en folklore . De Japanse draken mythes smelten samen met inheemse legenden en met geïmporteerde verhalen over draken uit China , Korea en India . De stijl van de draak werd sterk beïnvloed door de Chinese draak . De moderne Japanse taal heeft tal van "draak" woorden, met inbegrip van het inheemse Tatsu uit het Oude Japanse ta-tu, het Sino-Japanse ryu of ryo  , het Chinese lang  , nagaナーガuit het Sanskriet naga , en doragonドラゴンuit het Engelse dragon .

Japanse krijgskunsten worden vaak ingedeeld in de ryuha. Meestal heeft een bepaalde stijl zijn eigen curriculum, rangen en statussysteem. Deze kunnen geënt zijn op de bovenliggende stijl of een combinatie van andere bronnen.

De naam van een stijl kan een bijzondere betekenis hebben of eenvoudigweg een locatie. Toyama-ryu is genoemd naar de Toyama Militaire Academie in Japan. In tegenstelling, Goju-ryu is de 'hard-zacht' stijl, die heeft zowel kenmerkende technieken en thematische elementen die de 'handtekening' van de stijl vormen. 

Draken zijn wonderlijke wezens uit verschillende mythologieën die tot de verbeelding spreken. Ze hebben echter één ding gemeen, ze zijn sterker, beter, slimmer, ouder, nobeler en wijzer dan mensen. Het is een onbereikbaar streven om er één te evenaren. Zo ook is het met kyokushin karate, de perfectie bereiken is voor weinigen of zelfs niemand weggelegd. Maar we moeten er met hart en ziel naar streven.

Dat doen we in deze school volgens de principes en richtlijnen die Sosai Masutatsu Oyama heeft uitgezet. Dat is onze Ryu, onze weg, onze school of dojo.

Ryo Dojo.

Trainingsplaats - dojo

 

De trainingen gaan door in de sporthal van Hoeilaart: Koldamstraat 9a

Trainingsuren

 

Elke woensdag

Opwarming - kata/kihon - stretching/selfdefense

 • 19:00 tot 20:00 (beginners) - gevechtssport zaal boven
 • 20:00 tot 21:00 (gevorderden) - gevechtssport zaal boven

 

Elke vrijdag

Algemene training voor kinderen

 • 18:30 tot 19:30 - gevechtssport zaal boven

 

Opwarming, conditie en gevechtstraining 

 • 19:30 tot 20:30 (jeugdafdeling) - gevechtssport zaal boven
 • 20:30 tot 22:00 (volwassenafdeling) - gevechtssport zaal boven

De dojo is gesloten tijdens alle schoolvakanties

Afdeling volwassenen (minimum leeftijd is 16 jaar)

 • Bondsgeld en verzekering voor 1 seizoen van september tot en met juni: 44€  (Dit moet ten allen tijde in orde zijn! Veiligheid gaat voor!) 
 • Jaarlijks lesgeld (seizoen van september tot juni: 180€ 
 • Aansluiten na januari: -40% 
 • Verlengen voor aanvang nieuw seizoen: -10% op lesgeld

Afdeling kinderen en jeugd (leeftijd van 6 tot 10 en van 11 tot 15 jaar)

 • Bondsgeld en verzekering voor 1 seizoen van september tot en met juni: 44€  (Dit moet ten allen tijde in orde zijn! Veiligheid gaat voor!) 
 • Jaarlijks lesgeld (seizoen van september tot juni: 120€ 
 • Aansluiten na januari: -40% 
 • Verlengen voor aanvang nieuw seizoen: -10% op lesgeld

Betalen op factuur

Onze dojo geeft de mogelijkheid om enkel de lessen te betalen die je effectief meedoet. We sturen dan tweemaandelijke een factuur met de trainingen waaraan je deelnam. Daarbij zijn enkele bemerkingen belangrijk:

 1. De verzekering en het bondsgeld van 44€ moet sowieso vooraf betaald worden.
 2. Op jaarbasis is dit veel duurder als onze abonnementen. Wie meer dan 30 trainingen per jaar wil volgen, neemt beter een jaarabonnement. Er zijn ongeveer 70 trainingen per jaar waar je aan kan deelnemen.
 3. De verantwoordelijkheid om aan te geven dat je niet naar een training komt, ligt bij jou. Je kan dat heel makkelijk in ons ledensysteem aangeven. Laat je een training op "onbeslist" staan in plaats van "afwezig", dan rekenen we die les wel aan.

 

 • Kostprijs voor één les bij de afdeling volwassenen: 6€
 • Kostprijs voor één les bij de afdeling kinderen en jeugd: 4€
Kalender
Verander je taal
NL
EN
FR

© website powered by Twizzit.com