Karate in Ryo Dojo gaat over kracht, wijsheid en discipline. Kracht zit zowel in de geest als in het lichaam en beiden zijn onlosmakelijk verbonden. Het één sterkt het andere. En dat is geen loos en luchtig adagium in onze karateschool. We trainen hard en rigoreus om onze lichamelijke mogelijkheden sterk te ontwikkelen. Dat is nodig om onze karate te beoefenen. We weten dat dit enkel lukt als we nooit opgeven. Nooit opgeven en steeds opnieuw door de deur van de dojo stappen, dat hardt niet alleen het lichaam maar ook de geest.

Onze karate gaat over meer dan enkel bewegen en vechten. Het gaat ook over alertheid, zelfvertrouwen en inschattingsvermogen. Weten wanneer te handelen en wanneer niet is belangrijke wijsheid. Onze school hanteert daarvoor een strenge discipline en eist van zijn studenten respect en eerbied. We vragen echter geen slaafse onderdanigheid. Verre van. Onze school zorgt ervoor dat iedereen alle kansen krijgt om zich in alle schoonheid te ontwikkelen als fiere mensen.

Karate is een pad, een way of life. Het is geen gemakkelijk pad en ook niet voor iedereen weggelegd. Als het bovenstaande een snaar in je raakt dan is dat misschien toch wel een pad voor jou. En dat pad start aan de ingang van onze dojo waar we je met open armen ontvangen. Dat pad volgen is niet moeilijker dan keer op keer de dojo binnen te stappen. Never give up! Zo is er voor iedereen een zwarte gordel in het verschiet.

 

Dave Geentjens - Voorzitter

Ryo of Ryu heeft twee betekenissen in het japans: draak en school.

Japanse draken zijn legendarische wezens in de Japanse mythologie en folklore . De Japanse draken mythes smelten samen met inheemse legenden en met geïmporteerde verhalen over draken uit China , Korea en India . De stijl van de draak werd sterk beïnvloed door de Chinese draak . De moderne Japanse taal heeft tal van "draak" woorden, met inbegrip van het inheemse Tatsu uit het Oude Japanse ta-tu, het Sino-Japanse ryu of ryo  , het Chinese lang  , nagaナーガuit het Sanskriet naga , en doragonドラゴンuit het Engelse dragon .

Japanse krijgskunsten worden vaak ingedeeld in de ryuha. Meestal heeft een bepaalde stijl zijn eigen curriculum, rangen en statussysteem. Deze kunnen geënt zijn op de bovenliggende stijl of een combinatie van andere bronnen.

De naam van een stijl kan een bijzondere betekenis hebben of eenvoudigweg een locatie. Toyama-ryu is genoemd naar de Toyama Militaire Academie in Japan. In tegenstelling, Goju-ryu is de 'hard-zacht' stijl, die heeft zowel kenmerkende technieken en thematische elementen die de 'handtekening' van de stijl vormen. 

Draken zijn wonderlijke wezens uit verschillende mythologieën die tot de verbeelding spreken. Ze hebben echter één ding gemeen, ze zijn sterker, beter, slimmer, ouder, nobeler en wijzer dan mensen. Het is een onbereikbaar streven om er één te evenaren. Zo ook is het met kyokushin karate, de perfectie bereiken is voor weinigen of zelfs niemand weggelegd. Maar we moeten er met hart en ziel naar streven.

Dat doen we in deze school volgens de principes en richtlijnen die Sosai Masutatsu Oyama heeft uitgezet. Dat is onze Ryu, onze weg, onze school of dojo.

Ryo Dojo.

Trainingsplaats - dojo

 

De trainingen gaan door in de sporthal van Hoeilaart: Koldamstraat 9a

Trainingsuren

 

Elke woensdag

Opwarming - kata/kihon - stretching/selfdefense

 • 19:00 tot 20:00 (beginners) - gevechtssport zaal boven
 • 20:00 tot 21:00 (gevorderden) - gevechtssport zaal boven

 

Elke vrijdag

Algemene training voor kinderen

 • 18:00 tot 19:00 - gevechtssport zaal boven

 

Opwarming, conditie en gevechtstraining (pads)

 • 19:00 tot 20:00 (jeugdafdeling) - gevechtssport zaal boven
 • 20:00 tot 21:00 (volwassenafdelingen karate+recreanten) - gevechtssport zaal boven

Gevechtstraining (sparring)

 • 21:00 tot 21u30 (volwassen karateka's) - gevechtssport zaal boven

De dojo is gesloten tijdens alle schoolvakanties

Afdeling volwassenen (minimum leeftijd is 16 jaar)

 • Bondsgeld en verzekering voor 1 seizoen van september tot en met juni: 44€  (Dit moet ten allen tijde in orde zijn! Veiligheid gaat voor!) 
 • Jaarlijks lesgeld (seizoen van september tot juni: 210€ 
 • Aansluiten na januari: -40% 
 • Verlengen voor aanvang nieuw seizoen: -10% op lesgeld

Afdeling kinderen en jeugd (leeftijd van 6 tot 10 en van 11 tot 15 jaar)

 • Bondsgeld en verzekering voor 1 seizoen van september tot en met juni: 44€  (Dit moet ten allen tijde in orde zijn! Veiligheid gaat voor!) 
 • Jaarlijks lesgeld (seizoen van september tot juni: 150€ 
 • Aansluiten na januari: -40% 
 • Verlengen voor aanvang nieuw seizoen: -10% op lesgeld

Betalen op factuur

Onze dojo geeft de mogelijkheid om enkel de lessen te betalen die je effectief meedoet. We sturen dan tweemaandelijke een factuur met de trainingen waaraan je deelnam. Daarbij zijn enkele bemerkingen belangrijk:

 1. De verzekering en het bondsgeld van 44€ moet sowieso vooraf betaald worden.
 2. Op jaarbasis is dit veel duurder als onze abonnementen. Wie meer dan 30 trainingen per jaar wil volgen, neemt beter een jaarabonnement. Er zijn ongeveer 70 trainingen per jaar waar je aan kan deelnemen.
 3. De verantwoordelijkheid om aan te geven dat je niet naar een training komt, ligt bij jou. Je kan dat heel makkelijk in ons ledensysteem aangeven. Laat je een training op "onbeslist" staan in plaats van "afwezig", dan rekenen we die les wel aan.

 

 • Kostprijs voor één les bij de afdeling volwassenen: 7€
 • Kostprijs voor één les bij de afdeling kinderen en jeugd: 5€

 

In onze karateschool kennen we verschillende soorten leden:

 

Karateka's: Dat zijn de mensen die ook effectief aan karate doen. Zij kunnen zich bijkomend opgeven als steunend lid om aan te geven dat ze ook organisatorisch een steentje willen bijdragen en zo ook een plaatsje in de Algemene Vergadering te krijgen. Daarvoor vragen we aan karateka's geen extra financiële bijdrage buiten de kosten van hun verzekering en bondsgeld en de lesgelden natuurlijk.

Steunende leden:  Steunend lid worden van onze karateschool is een engagement waar we ook wat tegenover zetten. We verwachten van onze steunende leden dat ze mee aan de kar trekken, zich inspannen voor evenementen en genieten van de groei en de knappe prestaties van onze karateka's. Als organisatie geven we je een beslissingsstem op onze algemene vergadering. We zorgen dat je vanuit de organisatie mee verzekerd bent voor burgerlijke aansprakelijkheid en we zorgen voor een extraatje voor jullie op onze eigen feestelijkheden. We vragen ook een kleine financiële bijdrage en een korte motivatie als symbool voor dat engagement.

Sympathisanten: Iedereen wil wel eens bijspringen voor zijn favoriete club, of wat foto's uploaden, een taakje vervullen of een beetje chatten met andere leden. Ouders willen graag de accounts van hun kinderen managen en zelf ook op de hoogte blijven van wat er reilt en zeilt. GDPR-gewijs mogen we dat enkel als je ook expliciet lid bent van onze organisatie. Het sympathisanten lidmaatschap dient net daarvoor. Het enige dat je moet doen is elk jaar even bevestigen dat je nog steeds als sympathisant te boek wil staan in onze karateschool.

Ex-leden of gewone contacten: Hoewel we deze mensen hun gegevens bewaren, tenzij men ons echt vraagt om ze te verwijderen, krijgen deze mensen in principe geen communicatie meer van ons en hebben ze erg gelimiteerde toegang tot ons app, als ze die nog hadden van toen ze lid waren. We kuisen sowieso alle jaren onze databank op, alleen karateka's bewaren we langer omdat we hun gegevens in principe langer dienen bij te houden. Zwarte gordels houden we permanent bij en kyu-graden 1 jaar + een half jaar per kyu graad. Dat is ook de ratio waarmee je van graad zakt als je lang niet meer komt trainen.

Evenementen
Verander je taal
NL
EN
FR

© website powered by Twizzit.com