Karate in Ryo Dojo gaat over kracht, wijsheid en discipline. Kracht zit zowel in de geest als in het lichaam en beiden zijn onlosmakelijk verbonden. Het één sterkt het andere. En dat is geen loos en luchtig adagium in onze karateschool. We trainen hard en rigoreus om onze lichamelijke mogelijkheden sterk te ontwikkelen. Dat is nodig om onze karate te beoefenen. We weten dat dit enkel lukt als we nooit opgeven. Nooit opgeven en steeds opnieuw door de deur van de dojo stappen, dat hardt niet alleen het lichaam maar ook de geest.

Onze karate gaat over meer dan enkel bewegen en vechten. Het gaat ook over alertheid, zelfvertrouwen en inschattingsvermogen. Weten wanneer te handelen en wanneer niet is belangrijke wijsheid. Onze school hanteert daarvoor een strenge discipline en eist van zijn studenten respect en eerbied. We vragen echter geen slaafse onderdanigheid. Verre van. Onze school zorgt ervoor dat iedereen alle kansen krijgt om zich in alle schoonheid te ontwikkelen als fiere mensen.

Karate is een pad, een way of life. Het is geen gemakkelijk pad en ook niet voor iedereen weggelegd. Als het bovenstaande een snaar in je raakt dan is dat misschien toch wel een pad voor jou. En dat pad start aan de ingang van onze dojo waar we je met open armen ontvangen. Dat pad volgen is niet moeilijker dan keer op keer de dojo binnen te stappen. Never give up! Zo is er voor iedereen een zwarte gordel in het verschiet.

 

Dave Geentjens - Voorzitter