Elk jaar zorgen we ervoor dat de laatste training van het seizoen een moment is waar ouders, kinderen en sympathisanten tesamen karate kunnen beleven.

We nodigden onze steunende leden een half uurtje voor de training uit om samen met het bestuur een welverdiend bubbeltje te drinken. Deze mensen staan keer op keer present als onze dojo iets organiseert en dat verdiende zeker een extra momentje. Misschien dat onze communicatie beter kon maar uiteindelijk slaagden we er toch in om het glas te heffen. Net op tijd want al onze karateka's, ouders en sympathisanten stroomden al toe voor de training.

We kozen een plekje in de schaduw en lijnden iedereen op. Karateka's van voor en ouders en vrienden erachter. Wat een opkomst! Ik heb de aanwezigen niet getelt maar ik denk dat nagenoeg iedereen erbij was samen met ouders en of kameraden. We vlogen er stevig in! Niet iedereen had erop gerekend dat we ook op het laatste moment trainen heel serieus zouden nemen. Zelfs op deze laatste training vlogen we erin zoals Sosai Oyama dat ook van ons zou verwachten. Het was een geweldig zicht om iedereen zo het beste van zichzelf te zien geven.

Na een stevige training waar iedereen van de kyokushin spirit heeft kunnen genieten was het tijd voor ontspanning. Er was voor iedereen een super lekker ijsje en dat werd zeker in dat warme weer gesmaakt. Omdat we de gemeenschap die onze club vormt zo belangrijk vinden hadden we ook een mooie plek geregeld waar we met een bubbeltje, een wijntje of een frisdrankje nog wat konden nakaarten over dit toch wel moeilijk seizoen.

Ik vond het hartverwarmend om alle bedankingen in ontvangst te nemen, te horen hoe tevreden mensen zijn met onze dojo en manier van werken en te voelen hoe we als groep een sterk team vormen, met iedereen van klein tot groot erbij. De coronacrisis heeft dat aspect wat naar de achtergrond gedrongen maar deze laatste vrijdag was die spirit er terug. En hoe ik dat gemist had! Ik kijk nu al uit naar het volgende seizoen waar we hopelijk terug op een normale manier kunnen werken. 

Ik wens jullie tot dan alleszins een welverdiende vakantie en hoop jullie zeker op de zomerbar terug te zien op 17 juli of op één van de zomertrainingen die senpai Steven in elkaar aan het boksen is maar vooral hoop ik jullie allemaal terug te zien aan de start van ons volgend seizoen in september!

Wij stoten door en halen volgend jaar in wat we dit jaar moesten missen!